Elektrolyse

Tilbage

Klik her for resultater med elektrolysemetoden

 

 

En hurtig beskrivelse af metoden

Vha. syren fjerner man rust ved at påsmører en blanding af tapetklister og syren.

 

Metode

Stærk rust og kalkfjerner er en syre, man bruger til rengøring af fx toiletter. Den kan købes fx i Silvan. For at gøren syren mere medgørlig iblandes der en mængde tapetklister - følg vejledningen på posen. Efter det har trukken smører man syren på emnet med en pensel eller lign - det har det dog med at løbe alligevel... Man lader syren arbejde ved at dække den over med noget overdækningsplast eller hvis man er rig - vita wrap eller man tager et par store plasticposer og klipper dem ud så de kan dække af, så syreblandingen ikke udtører. Herefter skylder man af med vand. HUSK FOR ALT I VERDEN AT BRUGE GUMMIHANDSKER OG BESKYTTELSESBRILLER UNDER HELE UDFØRELSEN- det er ikke sjovt at miste synet ved syre, eller for den sags skyld - huden på sine fingre... Syren skummer op når man sprøjter vand på, og man kan blive ved længe med at skylle af!

Det kunne være dejligt at vide, om der fremkommer en beskyttende overflade ved udførelsen - hr. ingeniør? 

 

Tid

Igen kan jeg ikke komme med noget konkret gældende. I det forsøg jeg har lavet, lod jeg syren arbejde i en times tid.

 

Efterbehandling

Jeg går stærkt ud fra at den folkevognsbund jeg har fjernet rust fra, er tilstede den dag i dag, men jeg da jeg har pakket den ind i en presenning for vinteren, ved jeg det ikke. Det jeg gjorde, var at slibe lidt på den hvide belægning der fremkom og så herefter at male bunden med - maling.

 

Vigtige forholdsregler

Igen er det dit eget ansvar at passe på dig selv, og tage dig de forholdsregler der kræves når man arbejder med syrer og andre farlige materialer. Med tiden, fordi man ikke har brændt fingrene, er det naturligt at falde mere og mere af på den rent sikkerhedsmæssigt... men rigtige mænd er sku' da ikke bange for at udfører lidt ekstra arbejde vel?  - Nåja... det er jo kun for ens egen sikkerheds skyld...

Tilbage